• Gratis herfst lesbrief 'Kom erbij'.

  19 september 2018

  De herfst lesbrief sluit aan bij het thema 'vriendschap' van de Kinderboekenweek. Vrienden zijn graag samen, helpen elkaar, delen alles, luisteren naar elkaar. Met de natuuractiviteiten in deze lesbrief kun je kinderen laten ontdekken dat bomen hele goede vrienden zijn voor mensen en dieren. 

  De herfst lesbrief 'Kom erbij' staat vol weetjes en leuke opdrachten om met kinderen buiten uit te voeren. Na aanmelding kunt u deze gratis downloaden.

  Vervolgens ontvangt u automatisch 4x per jaar een nieuwe lesbrief met een thema, afgestemd op het seizoen. 

 • NatuurWijzers gezocht voor Leiden/ Informatiebijeenkomst 28 juni

  20 juni 2018

  Met ingang van schooljaar 2018/2019 wordt NatuurWijs opgenomen in het aanbod van natuureducatie voor basisscholen in Leiden. We zijn op zoek naar mensen die de training NatuurWijzer willen volgen en daarna NatuurWijs buitendagen willen uitvoeren in Leiden.

  Woon je in Leiden of omgeving, heb je natuurkennis en affiniteit met kinderen en zou je NatuurWijs buitendagen willen geven in Leiden, dan heb je nu de unieke kans om tegen een aanzienlijke korting aan de training NatuurWijzer deel te nemen. De training is 3 x 2 dagen in september/oktober 2018 + een praktijkstage van 3 schooldagen met een schoolklas in 2018/2019. 

  Kom naar de informatieavond in Leiden op 28 juni. Download de volledige uitnodiging.

  Datum: Donderdagavond 28 juni 2018 19.30 - 21.00u (inloop vanaf 19.15u)
  Locatie: leslokaal Weidezicht op kinderboerderij Merenwijk, Parkzicht 100, Leiden

   

  De informatiebijeenkomst is inmiddels geweest, download de powerpoint presentatie.

  De trainingsdata: 6 en 7 september, 4 en 5 oktober, 25 en 26 oktober 2018 in Leiden

  Aanmelden voor de training: mail het aanmeldingsformulier naar info@natuurwijs.nl. De training is vol, je komt op een wachtlijst.

   

   

 • Les 8 van Stad in de Klas staat online!

  6 april 2018

  NatuurWijs heeft samen met andere partijen 10 lessen ontwikkeld bij de natuurfilm De Wilde Stad. Les 8 over Moeder Natuur - voortplanting staat nu online! De lessen zijn geschikt voor groep 4 tot en let 6 en zijn gratis te downloaden.