• Herfstcirkels maken met NatuurWijzer Andy

  30 oktober 2017

  Groep 8 van basisschool Megelsheim uit Meerlo beleefde pas een prachtige buitendag met NatuurWijzer en boswachter Andy. De leerlingen maakte onder andere kleurrijke herfstcirkels. De boswachter genoot zelf en natuurlijk net zo hard schreef een blog op https://www.boswachtersblog.nl/…/herfstdag-beleven-natuur…/… En meester Jules had gelukkig zijn camera bij zich! Bekijk de foto's op https://quik.gopro.com/v/QIu47Kr0Or/

 • Herfstlesbrief Gruwelijk Eng of Buitengewoon Bijzonder

  12 oktober 2017

  In deze lesbrief staan leuke weetjes en doe-opdrachten om met kinderen een beetje te griezelen maar vooral het bijzondere en buitengewone in de natuur te onderzoeken. Deze lesbrief sluit aan bij het thema van de kinderboekenweek 2017 en is bijzonder geschikt rond halloween, maar is gedurende de hele herfst te gebruiken. Vraag deze gratis lesbrief hier aan.

 • Ook les 2 en 3 De Stad In De Klas online!

  3 juli 2017

  De Wilde Stad wordt een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: De stad is natuur. De film wordt een meeslepend verhaal vol avontuurlijke en verrassende ontmoetingen tussen mens en dier.
  ‘De Wilde Stad’ is vanaf november 2017 te zien in de Nederlandse bioscopen.

  Bij de film is o.a. door Stichting NatuurWijs een leuk, afwisselend, interactief lespakket ontwikkeld voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs, met clips op basis van beelden uit de film. Met de clips, lesbrieven en werkbladen kun je in de klas aan de slag maar het leukste is natuurlijk om zelf naar buiten te gaan. In het gratis lesmateriaal van De Wilde Stad staan opdrachten waarvoor je niet ver van huis of school hoeft te gaan. De Wilde Stad begint al op het schoolplein. Kosmonaut Andre Kuipers stelt in gesprek met stadsecologen Geert Timmerman en Anneke Blokker bij iedere les in een clipje een ‘filosofische’ vraag over de natuur in de stad.

  De lessen 1 t/3 staan nu online. De overige lessen volgen na de zomervakantie.