• Ook les 2 en 3 De Stad In De Klas online!

  3 juli 2017

  De Wilde Stad wordt een bioscoopfilm die de stad bekijkt vanuit ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: De stad is natuur. De film wordt een meeslepend verhaal vol avontuurlijke en verrassende ontmoetingen tussen mens en dier.
  ‘De Wilde Stad’ is vanaf november 2017 te zien in de Nederlandse bioscopen.

  Bij de film is o.a. door Stichting NatuurWijs een leuk, afwisselend, interactief lespakket ontwikkeld voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs, met clips op basis van beelden uit de film. Met de clips, lesbrieven en werkbladen kun je in de klas aan de slag maar het leukste is natuurlijk om zelf naar buiten te gaan. In het gratis lesmateriaal van De Wilde Stad staan opdrachten waarvoor je niet ver van huis of school hoeft te gaan. De Wilde Stad begint al op het schoolplein. Kosmonaut Andre Kuipers stelt in gesprek met stadsecologen Geert Timmerman en Anneke Blokker bij iedere les in een clipje een ‘filosofische’ vraag over de natuur in de stad.

  De lessen 1 t/3 staan nu online. De overige lessen volgen na de zomervakantie.  

 • Download nu de zomerlesbrief 'Kopje onder' over waterbeestjes

  3 juli 2017

   

  Vraag de gratis zomer lesbrief ‘Kopje onder’ aan! 

  Een leerzame lesbrief vol met doe opdrachten en interessante weetjes over waterbeestjes, om zelf met kinderen de natuur te onderzoeken. De NatuurWijs lesbrief verschijnt 4x per jaar en is gratis te downloaden.

 • Groene Maatjes gezocht in Amersfoort

  10 april 2017

  Woon je in de omgeving van Amersfoort en ben jij graag buiten? Lekker wandelen in het park, leuke activiteiten opzoeken of buiten sporten? Top! Dan wil je vast aan de slag als vrijwillig ‘Groen Maatje’ om twee kinderen hierin mee te nemen en te laten ontdekken hoe leuk en mooi het is om in de natuur te zijn!

  Buiten vertoeven in de natuur heeft een zeer positieve invloed op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. In de natuur worden zintuigen geprikkeld, komen kinderen tot rust, bewegen ze volop en worden ze aangezet tot creatief spelgedrag. 
  Stichting NatuurWijs maakt het mogelijk dat ook kinderen die weinig in contact komen met de natuur, kennis opdoen over de natuur, van die natuur genieten en zich dankzij die natuur beter kunnen ontwikkelen. 

  In het schooljaar 2017/2018 organiseren we vanuit Stichting NatuurWijs weer de Groene Maatjes in Amersfoort. Als vrijwillig Groen Maatje onderneem je om de week samen met twee kinderen uit aandachtswijken (tussen 8 – 12 jaar) een leuke buitenactiviteit.

  Opzet Groene Maatjes 

  - Samen met twee kinderen ga je om de week circa 1,5 uur op ontdekkingsreis

  - Tijdens deze ontdekkingsreis voer je samen activiteiten uit en ervaren jullie wat de
  omgeving te bieden heeft in teken van groen en natuur

  - Als koppel krijgen jullie voor de activiteiten groene inspiratie van NatuurWijs

  - Als Groen Maatje sluit je aan bij de behoefte en leefwereld van het kind

  - 6x in het schooljaar organiseert NatuurWijs een buitenmiddag van circa 2 uur voor alle
  maatjes en kinderen

  Aanmelden

  Wil je meedoen? Meld je aan als vrijwillig Groen Maatje! Je hoeft geen kennis te hebben van de natuur, maar het vooral leuk vinden om buiten te zijn. Na aanmelding volgt een kort kennismakingsgesprek en gaan we kijken of we een geschikte match voor je kunnen maken met twee van de kinderen. Voor vragen over het project of om je aan te melden kun je contact opnemen met Susan Katsman, coördinator Groene Maatjes bij Stichting NatuurWijs
  (skatsman@natuurwijs.nl / 06 –19 68 27 70).