Met NatuurWijs zet u natuur op de kaart bij uw leerlingen. U bezorgt ze niet alleen fantastische dagen in de natuur; het lesprogramma draagt ook bij aan meerdere kerndoelen uit het basisonderwijs.

Naast het 3-daagse programma biedt NatuurWijs vanaf 1 september ook kortere activiteiten én een volledige leerlijn voor groep 1 tot en met 8. Binnenkort staat informatie hierover op deze website, maar u kunt alvast meer hierover lezen in de folder voor scholen.

Zelfontdekkend leren

Tijdens de buitendagen van NatuurWijs leren kinderen zóveel meer dan wanneer ze slechts uit een boek leren. Basiskennis over de natuur wordt opgedaan met echte, eigen ervaringen. De kinderen mogen de natuur zien, voelen, horen, ruiken en zelfs proeven. Deze levende kennis en bijzondere ervaring blijft ze bij. Zelf een duizendpoot over je hand laten lopen beklijft beter dan honderd plaatjes in een boek.

Maar ook op andere vlakken is het programma van NatuurWijs een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. In de natuur leren kinderen angsten overwinnen en werken ze samen. Ook zijn ze de hele dag in beweging. 

Didactische waarde

Het programma van NatuurWijs levert een belangrijke bijdrage aan het natuuronderwijs op basisscholen. Meerdere kerndoelen uit het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld' komen bij de buitendagen en de lessen daaromheen aan bod. Ook aan andere leergebieden levert NatuurWijs een bijdrage. Meer over de didactische waarde van NatuurWijs »

Dit beklijft!

Juf Wilma uit Den Haag:

"Ik ben heel enthousiast over NatuurWijs. Omdat de kinderen heel enthousiast zijn en omdat ik zie dat dit beklijft. De combinatie van het speelse en het echt dingen mogen doen, daar kun je in de klas steeds weer aan refereren. Dit is echt iets wat ze zelf hebben meegemaakt. Dit is de manier waarop kinderen leren."

Meer ervaringen »

Ook meedoen?

Scholen kunnen zich aanmelden voor NatuurWijs. U hoort dan of u direct mee kan doen, of op de wachtlijst komt. Wilt u misschien eerst een keertje meekijken bij een buitendag? Dat kan! Neem contact op voor meer informatie, of lees verder bij 'Zo werkt het'.