De buitendagen maken NatuurWijs uniek. Samen met een boswachter, boomverzorger of andere natuurdeskundige gaan de kinderen drie hele dagen de natuur in.

Zelfontdekkend leren

De NatuurWijs-activiteiten buiten zijn gericht op zelfontdekkend leren. De leerlingen gaan zelf op onderzoek en ontdekkingstocht en krijgen uitdagende opdrachten aangeboden. De ervaring die ze hierbij opdoen, wordt in het nagesprek gekoppeld aan basiskennis over natuur. Beestjes zoeken, een stiltewandeling, vogelnestjes maken, dennen zagen uit de hei,  bosbessen plukken of een sluipspel doen: de kinderen gaan zelf aan de slag met hart, hoofd en handen.

Beleven met alle zintuigen

Met andere woorden: tijdens de buitendagen staat het beleven van de natuur met alle zintuigen centraal. Door deze eigen beleving is er een ingang om te leren over natuur. Door de lessen in de klas zijn de kinderen al voorbereid op de buitenactiviteiten. Na afloop is er in de klas een verwerking waarbij de ervaringen worden besproken en een plaats krijgen en het geleerde wordt toegepast.

NatuurWijzers maken altijd programma's op maat, samen met de leerkracht. Meer over programma's op maat »

Bent u benieuwd hoe een programma van een buitendag eruit ziet? Meer over voorbeeldprogramma »

Meer weten over het totale aanbod voor scholen, van schoolreisje of themales tot volledige leerlijn? Download hier de folder voor scholen.