• Tom, 9 jaar

  "In het bos groeiden besjes, die mochten we proeven. De boswachter wist alles van dieren en planten!"

 • Juf Ellen uit Lelystad

  "De boswachter liet de leerlingen allerlei spelletjes doen. Doordat ze op een speelse wijze bezig zijn, steken ze veel meer op over natuur dan wanneer ze iets verteld wordt."

 • Leerlingen van de Nicolaasschool Odijk

  "We gingen met de boswachter van de paden af, waar je normaal niet mag komen. Toen kwamen we 5 reeën tegen!"

 • Meester Rik uit Utrecht

  "Het belangrijkste wat de leerlingen opgestoken hebben, is dat natuur iets is waar je van kan genieten. Zowel wat betreft schoonheid als een plek om te spelen."

 • Wil, leerkracht De Fontein

  "NatuurWijsdagen zijn bijzonder leerzame dagen voor de kinderen. Veel kennis van de natuur hebben de meesten niet en door zelf op ontdekkingsreis te gaan, komen ze meer te weten dan uit de boekjes! Het is zo mooi om te zien dat ze allemaal hun best doen om de opdrachten goed uit te voeren. Of ze nou moeten luisteren naar geluiden, zoeken naar sporen uit de kringloop of mogen graaien naar kikkerdril: alles vinden ze leuk! De reacties zijn dan ook alleen maar positief. Als ik controleer wat ze ervan opgestoken hebben, blijkt dat heel veel te zijn. En aan het eind van de dag is er maar één vraag: 'Juf, wanneer gaan we weer'?"

 • Tom Pellis, directeur Nutsbasisschool Teteringen

  Tom schreef het volgende aan NatuurWijzer Ghisêl: "Ik wil je bedanken voor de verwondering die je bij onze kinderen teweeg brengt. Jouw buitendagen worden als cadeaus ontvangen en gonzen dagen later nog door de school. Ik zat vandaag in een zeer belangrijk overleg, maar die sfeer kon Milan niet tegenhouden. Hij banjerde het kantoor binnen om zijn vondst te showen. Hij pakte de gevonden vossenschedel uit zijn toiletpapier en met trillende handen legde hij het skelet in de mijne. Pure trots en blijdschap in zijn ogen. Dit gebeurt mede door jouw invulling en passie, die je deelt met onze kinderen. Fantastisch! Bedankt!"

 • Juf Moniek Alexander Roozendaalschool uit Amsterdam

  Ik heb tijdens onze bosdag met NatuurWijs zoveel bijzondere momenten meegemaakt. Van de berg afrollen, in bomen klimmen, samenwerken bij het maken van de takkenril, op een nieuwe manier kijken naar de bomen, de individuele vrijheid die maakte dat ieder kind op zijn eigen wijze deel kon nemen aan de dag, de rust die opeens ontstond tijdens de lunch en nog veel meer.... Op de terugweg vertelde een kind me hoe hij zich verheugde om thuis onder de warme douche te gaan en daarna lekker in zijn pyjama met een kopje thee op de bankte zitten. Ik verheug me al op de volgende keer, met sneeuw...