NatuurWijs heeft een divers aanbod voor scholen, van naschoolse les en bosuitje tot een leerlijn voor de hele school. Er zijn voorbeeldprogramma's, maar als NatuurWijzer maak je samen met de leerkracht altijd een programma op maat.

NB. Onderstaande informatie gaat alleen over het 3-daagse programma, binnenkort volgt informatie over het nieuwe aanbod voor scholen.

Rode draad

Daarvoor ga je eerst met de leerkracht in gesprek over de wensen vanuit de school. Van de leerkracht krijg je informatie over het natuuronderwijs in de klas. Samen kiezen jullie onderwerpen en een thema voor de buitenactiviteiten en de lessen in de klas.

Programma samenstellen

Vervolgens kiezen jullie activiteiten voor de buitendag en de lessen in de klas. Je kunt zelf de activiteiten bedenken of kiezen uit de voorbeeldactiviteiten van NatuurWijs. Deze staan in de Infotheek op deze website, waarvoor je de inloggegevens krijgt als je gaat meedoen.

Ondersteuning

Tijdens de stagedagen krijg je ondersteuning van een mentor, maar ook daarna kun je NatuurWijs altijd vragen om ondersteuning. Alle NatuurWijzers krijgen een map met praktische informatie over het uitvoeren van de buitenprogramma's van NatuurWijs.