NatuurWijs is een natuuronderwijsprogramma voor leerlingen van de basisschool waar­bij zelf-ontdekkend leren met hart, hoofd en handen centraal staat. De training NatuurWijzer is een praktische training waarbij je stapsgewijs leert hoe je een NatuurWijs-programma kunt samenstellen. Dat varieert van korte buiten­lessen en hele buitendagen tot een complete leerlijn natuur.

Training NatuurWijzer

De training NatuurWijzer bestaat uit de workshops 'In verbinding met natuur' en 'Werkvormen natuurbeleving' met aansluitend een 2-daagse training specifiek gericht op het uitvoeren van NatuurWijs en een stage van drie schooldagen met een klas in de praktijk. Na deze training kun jij zelfstandig als NatuurWijzer met schoolklassen op pad.

Tijdens de training wordt aan­dacht besteed aan de didactische basis van NatuurWijs: de concept-contextbenadering. Ook leer je basistechnieken voor het begeleiden van groepen kinderen en is er aandacht voor pedagogiek. Zo worden onder meer de verschil­lende ontwikkelingsfasen van kinderen behandeld.

NatuurWijs-stage

Na de zes cursusdagen volgt de driedaagse stage op een basisschool, onder begeleiding van een mentor van NatuurWijs. In overleg met de leerkracht van je stage­school stel je een NatuurWijs-programma op en verzorg je drie buitendagen met een schoolklas in de natuur. Tijdens je stagedagen kun je alles wat je tijdens je cursusdagen geleerd hebt in de praktijk brengen.

Kosten Training NatuurWijzer

De kosten voor deze 9-daagse training bedragen € 1.250,-. Dat is inclusief stagebegeleiding, lekkere lunch, koffie en thee. Btw is niet van toepassing.

Heb je de twee workshops ‘In verbinding met natuur’ en ‘Werkvormen natuurbeleving’ gevolgd, dan betaal je voor de laatste twee trainingsdagen en de stage samen € 652,-.

Wat levert de training je op?

  • Kennis van de NatuurWijs-didactiek en -werkwijze
  • Verdieping in de verschillende NatuurWijs-programma's, van korte buitenles tot leerlijn natuur
  • Het kunnen samenstellen van een programma voor een dagdeel of dag(-en) buiten
  • Basiskennis in pedagogiek
  • Vaardigheden voor het omgaan met groepen in de natuur
  • Drie dagen praktijkervaring met een stageschool onder begeleiding van je mentor
  • Het NatuurWijs-certificaat, je kunt aan de slag als zelfstandig NatuurWijzer

Na de met succes afgeronde training kun je zelfstandig aan de slag met NatuurWijs. Je bepaalt zelf voor welke prijs je je aanbiedt aan scholen. je kunt je daarbij baseren op de NatuurWijs-adviesprijzen. Lees hier meer over de verdiensten met NatuurWijs.

Kijk hier op welke data de training wordt gegeven.

Meld je aan of stel je vraag via het contactformulier.