Deze workshop is onderdeel van de trainingen 'NatuurWijzer' en'Spirit of Nature-gids', maar ook los te volgen na "In verbinding met natuur". De workshop is toegankelijk voor iedereen. In het bijzonder is hij geschikt voor NME-ers, boswachters en andere mensen met een groene achtergrond die graag volwassenen en/of kinderen de natuur willen laten beleven.

Workshop 'Werkvormen natuurbeleving'

In deze praktische 2-daagse workshop leer je aan de hand van verschillende werkvormen hoe je groepen volwassenen of kinderen op een uitdagende en afwisselende manier de natuur kunt laten ervaren. Je leert onder meer hoe je op boeiende wijze een verhaal kunt ver­tellen en hoe je zelf activiteiten ontwerpt en uitvoert.

Ook leer je hoe je rekening kunt houden met de verschillende manieren waarop mensen leren (op basis van de Meervoudige lntelligentietheorie van Gardner). Hierdoor leer je een afwisselend programma samenstellen dat iedereen in de groep aanspreekt.

Kosten

Als je deze 2-daagse workshop los wilt volgen, zijn de kosten , inclusief heerlijke lunch, koffie en thee en uitgebreide hand-out  € 299,-. Btw is niet van toepassing.

Wat levert de workshop je op?

  • lnspiratie voor je natuurexcursies met kinderen of volwassenen
  • Een basis in de kunst van het verhalen vertellen
  • Het kunnen ontwerpen van nieuwe natuuractiviteiten
  • Het kunnen uitvoeren van deze activiteiten in de praktijk
  • Feedback op je werkwijze en uitvoering van de activiteiten

Kijk hier op welke data de workshop wordt gegeven.

Meld je aan of stel je vraag via het contactformulier.