Niet naar school? Lekker naar buiten!

Nu de meeste scholen gesloten zijn vanwege het corona virus, willen wij ouders en grootouders graag helpen met doe-opdrachten voor de kinderen die weken thuis zitten. Om lekker even buiten te zijn of als thuis-onderwijs.

Bericht van de boswachter

Samen met onze partner Staatsbosbeheer brengen we nu wekelijks een extra nieuwsbrief uit: 'bericht van de boswachter'. Hierin staan leuke, eenvoudige NatuurWijs opdrachten, die de kinderen uit kunnen voeren in de tuin, in het park om de hoek of rond de school (voor de kinderen van ouders die werken in vitale beroepen). 

Hartelijk dank voor alle leuke reacties die we naar aanleiding van de eerste uitgave met  natuuropdrachten mochten ontvangen. Inmiddels is de 2e verschenen met rekenopdrachten voor buiten.

Meld je aan om deze nieuwsbrief de komende tijd wekelijks te ontvangen.

NU naar buiten!

Op de website van NatuurWijs staan 100+ natuuropdrachten! En er komt elke 2 weken een spiksplinternieuwe bij. De opdrachten zijn bedoeld voor schoolklassen, maar de meeste zijn ook erg leuk om gewoon in de tuin of in het parkje om de hoek te doen. Neem een kijkje en laat je inspireren.

De Wilde Stad in de Klas - Op avontuur!

Samen met EMS FILMS, heeft NatuurWijs het online lespakket ‘De Wilde Stad in de Klas’ ontwikkeld: Op avontuur! De 10 thema lessen bestaan uit grappige clipjes, slimme werkbladen en toffe spellen voor binnen en coole doe opdrachten voor buiten. De lessen zijn bij uitstek heel geschikt voor thuis-onderwijs en gericht op kinderen van 6 tot 9 jaar. 

De clips en werkbladen zijn vrij toegankelijk voor de kinderen, de leerkrachten handleiding is gratis te downloaden na registratie.
http://www.dewildestad.nl/stadindeklas/