Overweldigend aantal aanmeldingen van scholen voor NatuurWijs in Leiden

Op de oproep voor stage scholen in Leiden hebben maar liefst 22 groepen van Leidse scholen zich aangemeld voor een NatuurWijs 3-daagse met een NatuurWijzer in opleiding. Dat betekent dat alle 18 speciaal voor Leiden getrainde NatuurWijzers het geleerde direct met een schoolklas in de praktijk kunnen gaan toepassen. Groep 4 van de Merenwijkschool heeft in december de eerste natuurdag gehad met NatuurWijzer Ant. De andere groepen starten in het voorjaar.

De training van de Leidse NatuurWijzers is gesponsord door Stichting Haagvalken, bovendien kunnen 45 klassen uit Leiden de komende 3 jaar met een aanzienlijke korting aan de 3-daagse deelnemen, ter kennismaking met NatuurWijs. De korting is met name bedoeld voor scholen die nog nauwelijks aan natuureducatie buiten doen, en waarvan de kinderen zelf niet in de natuur komen.

In de wintereditie van het Staatsbosbeheer magazine staat een uitgebreid artikel over NatuurWijs in Leiden. De foto's zijn gemaakt in het Merenwijkpark, tijdens de laatste trainingsdag van de Leidse NatuurWijzers.

Schoolklassen uit Leiden kunnen zich nu al aanmelden voor schooljaar 2019/2020.