WaterWijzer aan de Rotte - NatuurWijs in Rotterdam

Ook in een grote stad als Rotterdam kunnen kinderen natuur beleven en over natuur leren. NatuurWijs verzorgt bijvoorbeeld de waterlessen voor het project WaterWijzer aan de Rotte, midden in de stad aan de Rotte bij de Crooswijksebocht. Het waterproject wordt ook uitgevoerd aan de Bergsche Plas of Zevenhuizerplas. Het natuurgebied Ruigeplaat is bijzonder geschikt voor een NatuurWijs 3-daagse of Bosuitje.

Bij de Crooswijkse bocht, kunnen kinderen met het project WaterWijzer aan de Rotte met een NatuurWijzer naar waterdiertjes  vissen. De kinderen vinden het fascinerend om te ontdekken wat er onderwater leeft. En als ze dat eenmaal gezien hebben willen ze maar wat graag meehelpen om de Rotte plastic vrij te maken, door naar plastic te vissen vanuit de Plastic Whale boot.  

WaterWijzer aan de Bergsche Plas is een combinatie van een bezoek aan het gemaal en waterdiertjes onderzoek. Het gemaal zorgt ervoor dat het land niet overstroomt en zuivert het water. Hoeveel en welke diertjes je in het water vindt zegt iets over de kwaliteit van het water. Lees de enthousiaste reacties van groep 7 van de Michaëlschool uit Rotterdam in het december 2018 nummer van Jong010. En van de leerlingen van groep 7 en 8 van de Quadratum Talmaschool in het januari 2019 nummer.

Deelname aan het WaterWijzer project in Rotterdam is gratis (groep 7 en 8). Download de folder en meldt jouw klas aan voor het WaterWijzer project door een mail te sturen naar info@natuurwijs.nl.

Ook zeer de moeite waard is een NatuurWijs 3-Daagse of Bosuitje van een dag bijvoorbeeld in het Ruigeplaatbosch bij de Botlekbrug en Hoogvliet, waar de kinderen oog in oog kunnen staan met Schotse Hooglanders en op ontdekking gaan in het zoetwatergetijdengebied Ruigeplaat aan de Oude Maas. NatuurWijs is beschikbaar voor groep 1 t/m 8 en kan in elk stukje natuur gegeven worden. Geef bij de reservering aan naar welk gebied je voorkeur uitgaat. Reserveren.