"Verdeeldheid is er al; die hoef ik niet te versterken. Ik zoek naar iets wat we samen hebben, wat we samen kunnen. En ik zoek mensen die me daarbij inspireren. Mensen die de moed hebben om anders te zijn. Om te veranderen. Mensen die denken 'dit moet anders kunnen' en het dan ook doen..." uit het voorwoord van Claudia de Breij in het boek Bergplaas van Irene van Lippe-Biesterveld.

Start je eigen ontdekkingsreis in verbinding met de natuur. De "Spirit of Nature" training van Stichting NatuurWijs is gebaseerd op het trainingsprogramma “Spirit of the Wild” van Irene van Lippe-Biesterfeld op Bergplaas. De training biedt je de handvaten om je te verbinden met de natuur, waarbij persoonlijke groei, intuïtie en spiritualiteit centraal staan. De mooie locatie in de natuur, de tijd die je doorbrengt met gelijkgestemden en de inhoud van de training maken het een onvergetelijke belevenis.

Opbouw training

De training duurt 8 dagen en is als volgt opgebouwd:

2 daagse training “In verbinding met Natuur” van 9.30 tot 17.00 uur. 
Tijdens deze 2-daagse introductietraining ontvouwt zich vanuit verbinding, waardering en innerlijke wijsheid een inzicht in jouw persoonlijke relatie met de natuur. Je leert hoe je de relatie met de natuur kunt verdiepen door het openzetten van je zintuigen en de inzet van je intuïtie. Je maakt contact met de plantenwereld en de dierenwereld en kijkt naar de bijdrage van mensen op deze aarde en naar wat je eigen plek daarin is.

5 daagse “Spirit of Nature” intern
In deze 5-daagse training met overnachting krijg je werkelijk de kans om je helemaal onder te dompelen in de inspirerende natuur van de locatie landgoed de Hoevens in Alphen (NB). De thema’s die in de eerste training aan de orde zijn geweest ga je verdiepen. Je krijgt werkvormen aangereikt die verdiepend en verbindend werken en je oefent met elkaar in het doen van meditaties, visualisaties en andere oefeningen. Je leert het leven om je heen te verstaan. Daarnaast ga je onder leiding van een verhalenverteller aan de gang met het vertellen van je eigen natuurverhalen. Ten slotte stel je een eigen Spirit of Nature programma samen dat je uitvoert met medecursisten waardoor de inhoud aan de praktijk getoetst wordt. 

2 halve dagen stage met begeleiding van een mentor (data in overleg).
Na afloop van de stage ontvang je een bewijs van deelname en mag je, onder de vlag van Stichting NatuurWijs, groepen volwassenen op een gevoelsmatige intuïtieve manier mee de natuur innemen.

Wat levert de training je op?

  • lnzicht in je eigen relatie en verbinding met de natuur
  • Het kunnen begeleiden van een visualisatie in het veld
  • Het kunnen inpassen van spontane, intuïtieve ontmoetingen in de natuur in jouw wandeling
  • Kennis over het opbouwen van een wandeling met voldoende variatie
  • Vaardigheden in het omgaan met groepen
  • Na afloop krijg je een bewijs van deelname

Kosten Spirit of Nature-training

Tweedaagse In verbinding met Natuur: €249
Vijfdaagse Spirit of Nature training: €1450,-  incl. verblijf, maaltijden en 2 dagdelen begeleding bij de stage.
Totaal € 1699,-

Stichting NatuurWijs is aangesloten bij de CRKBO, daarom is BTW niet van toepassing.

Data

De Spirit of Nature-training wordt jaarlijks één keer gegeven door 2 van de volgende 4 trainers: Irene van Lippe-Biesterfeld, Annelies Hupkes, Boudewien van Notten en/of Margret Notté.

Kijk hier voor de trainingsdata, locatie en praktische informatie.

Meld je aan of stel je vraag via het contactformulier.