Lesmateriaal De Wilde Stad - groep 4, 5, 6

EMS FILMS heeft in samenwerking met NatuurWijs en een deskundige redactie een gratis online lespakket ‘De Wilde Stad in de Klas’ ontwikkeld. 

De Wilde Stad is een film die de stad bekijkt vanuit ogen van de vele wilde dieren en planten die er leven. Voor dieren zijn onze straten, tunnels, grachten en gebouwen net zo aantrekkelijk als de wildernis: De stad is natuur. De film is een meeslepend verhaal vol avontuurlijke en verrassende ontmoetingen tussen mens en dier. ‘De Wilde Stad’ is (tegen een kleine vergoeding) online te zien via EMS films.

Bij de film is een leuk, afwisselend, interactief lespakket ontwikkeld voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs, met clips op basis van beelden uit de film. Met de clips, lesbrieven en werkbladen kun je in de klas aan de slag maar het leukste is natuurlijk om zelf naar buiten te gaan. 

In het lesmateriaal van De Wilde Stad staan opdrachten waarvoor je niet ver van huis of school hoeft te gaan. De Wilde Stad begint al op het schoolplein. Kosmonaut en NatuurWijs ambassadeur Andre Kuipers stelt in gesprek met stadsecologen Geert Timmerman en Anneke Blokker bij iedere les in een clipje een ‘filosofische’ vraag over de natuur in de stad. 

Ook als je niet op een school werkt kun je je registreren en gebruikmaken van het lesmateriaal. 

Registreer je via De Wilde Stad en krijg gratis toegang tot het gehele educatieve pakket met daarin alle online lessen, leerkrachten-handleidingen, werkbladen, clips en overig lesmateriaal.

Samen met de kinderen op avontuur in de natuur!