Minor Onderwijs Buiten: De aarde is jouw klaslokaal

Buiten breng je leren tot leven.
In elke klas zijn kinderen die uit het raam naar buiten staren terwijl je aan het lesgeven bent. Wat als je hun blik naar buiten volgt, zicht krijgt op wat er voor hen toe doet, en onderwijs maakt van de vragen die kinderen zichzelf stellen over de aarde?
Leren breng je dan tot leven. Leren verbind je dan aan het doel van onderwijs. Je helpt kinderen zich te ontwikkelen tot volwassenen die zich thuis voelen op de aarde en er verantwoordelijkheid voor willen dragen. Wie wil dat niet; kinderen goede ontwikkelingskansen geven en voor de aarde zorgen!

De aarde is jouw klaslokaal
Hoog tijd om de aarde als je klaslokaal te zien en je onderwijs buiten te gaan geven. In de minor OnderwijsBuiten: De aarde is jouw klaslokaal leer je het!

De natuur als onderwijsbuiten lesplaats
Onderzoekers van het lectoraat Natuur en Ontwikkeling Kind hebben een minor ontwikkeld om leraren in opleiding (po en vo) te helpen om de natuur meer als een onderwijsbuiten lesplaats te gaan gebruiken. Met deze unieke minor 'OnderwijsBuiten: de aarde is jouw klaslokaal' kunnen leerkrachten en docenten in opleiding zich specialiseren in het bewust inzetten van bewezen werkingen van natuur in onderwijs buiten. De minor is toegankelijk voor studenten van lerarenopleidingen in Nederland en Vlaanderen.

Gecertificeerd NatuurWijzer
De minor is ontwikkeld en wordt aangeboden door Hogeschool Leiden en wordt gegeven door docenten van OLLA, met gastlessen door NatuurWijs. Vanaf het nieuwe collegejaar wordt het curriculum van de Training NatuurWijzer geïntegreerd in de minor, zodat de studenten de NatuurWijs werkwijze leren toepassen. Na voltooiing van de minor zijn de studenten dan tevens gecertificeerd NatuurWijzer en kunnen ze als leerkracht natuurdagen gaan uitvoeren met leerlingen van hun eigen school.

Meer informatie en aanmelden
Check dit korte filmpje over de minor.  
Uitgebreide informatie over wat je gaat doen in de minor, hoe de leervorm eruitziet, wat de leerdoelen zijn en hoe je aan te melden, lees je hier