Het complete aanbod van NatuurWijs

Ontdekkend en onderzoekend leren in de natuur! Dat is NatuurWijs: natuurbeleving en natuureducatie voor kinderen op de basisschool. 
Zelfontdekkend leren in de natuur, door de natuur, van de natuur, over de natuur. We hebben voor iedere groep een passend en tegelijkertijd uitdagend aanbod. Zelf, per keer, samenstellen uit het aanbod kan ook. Zo sluit de buitendag van jouw keuze naadloos aan bij het thema of leerdoelen waar je op dat moment mee bezig bent in de klas.

  • Natuurbeleving, op avontuur in de natuur: Een hele dag de natuur ervaren met alle zintuigen. Een onderdompelingservaring voor kinderen, gericht op in de natuur zijn en zelf ontdekken.
  • Natuureducatie, de natuur als klaslokaal: Wil je ook samen met je klas tot over je oren het groen in? Samen met de NatuurWijzer gaan de leerlingen op onderzoek uit in de natuur.
  • Leerlijn, voor groep 1 t/m 8: Natuureducatie in de natuur op basis van een doorlopende leerlijn natuur. Ga met alle klassen structureel drie dagen per jaar de natuur in. De inhoud van de leerlijn is afgestemd op de nieuwe aanbodsdoelen.

Dit en meer bekijk je in de NatuurWijs folder, waarin we het aanbod uitgebreider toelichten. Zo krijg je een goed beeld van alle mogelijkheden om de NatuurWijs buitendag(en) voor jouw klas samen te stellen. Zin om hier met je klas aan mee te doen? Dat snappen we! Een natuur buitendag met NatuurWijzer reserveer je hier.