Leerlijn voor groep 1 t/m 8

Spelenderwijs en zelfontdekkend leren voor groep 1 t/m 8 in de natuur ter vervanging van een natuurmethode. De NatuurWijs-leerlijn dekt het natuuronderwijs op school kerndoelbreed. 

Ga met alle klassen drie dagen per schooljaar de natuur in met een NatuurWijzer, waarbij alle natuur leerdoelen, gebaseerd op TULE, van groep 1 t/m 8 in 24 natuurdagen in de natuur worden behandeld. Elke natuurdag heeft een ander thema, zoals 'lente' voor de kleuters, 'schimmelrijk' voor groep 3, 'de polder' voor groep 6 of 'overleving' voor groep 7.  Binnen elk thema  worden enkele  concepten uit de biologie behandeld zoals 'soortenkennis', 'fotosynthese', 'kringloop', 'voedselketen' etc. op het niveau van de leerlingen. NatuurWijs werkt met werkvormen die spelenderwijs zelfontdekkend leren stimuleren. Voorafgaand aan elke natuurdag geeft de leerkracht een inleidende les in de klas, zodat de kinderen zijn voorbereid en al met belangrijke begrippen hebben kennisgemaakt. Na de natuurdag geeft de leerkracht een verwerkingsles om de door de leerlingen zelf opgedane kennis en ervaringen uit de natuurdag te integreren. Hiervoor zijn kant en klare lessen beschikbaar.

Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken en een offerte uit te brengen. Stuur een mail met uw wensen naar info@natuurwijs.nl of stuur een bericht via het contactformulier.